Саопштење за јавност поводом Летњег кампа: “Живети са природом- Ненасиље и безбедносне политике ”
Саопштења - Саопштења за јавност
понедељак, 01 август 2011 12:17

cdnlogowhiteЗелена омладина Србије ће у сарадњи са Мрежом за сарадњу и развој Источне Европе организовати Летњи камп  “Живети са природом- Ненасиље и безбедносне стратегије”, који ће угостити преко сто младих људи из целе Европе. Камп ће се одржати од 7. до 17. Августа 2011. године у Чортановцима.

Пројекат је подржан од стране Европског Парламента, Европске омладинске фондације Савета Европе, Зелене европске фондације, Зеленог Форума Шведске и Европске Федерације Младих Зелених. Камп је  реализован у сарадњи са Канцеларијом за младе из Инђије, општином Инђија и Националним парком Фрушка Гора и Министарством одбране Републике Србије.

Летњи камп ће бити организован по моделу самоодрживе заједнице, користећи еколошки прихватљиве методе. Смештај ће бити организован у шаторима, а активности и програм кампа (предавања, радионице, састанци итд.) ће се оджавати на отвореном.

Циљеви кампа су подржавање културе мира, превенција и мирно решавање конфликата, као и подршка интеркултуралном, интеррелигијском дијалогу као вида борбе против расизма, национализма и сваке врсте дискриминације.

Главне теме кампа су сигурносне политике, ненасиље, демократија, људкса права, одрживе заједнице, утицај културе на конфликт и политике, политича екологија. Током кампа програм ће бити изведен методама неформалне едукације кроз размену искустава учесника, дискусије и радионице.

У оквиру кампа биће органиовани и додатни програми током којих ће учесници и млади из локалне заједнице допринети промоцији омладинског активизма, културе мира и интеркултуралног дијалога. Фестивал укључује Живу библиотеку и Музички програм.

Више информација о пројекту, фестивалу, Зеленој омладини Србије и Мрежи за сарадњу и развој Источне Европе можете пронаћи на:

www.cdnee.org

www.zelenaomladina.org