Почетна

LGBTQ+ музеј вол. 3: Родно изражавање

Зелена омладина Србије овог викенда (7. и 8. јул) организује дводневни догађај.

LGBTQ+ Музеј је серија догађаја коју је Радна група за родну равноправност Зелене омладине Србије, покренула у децембру 2015, са идејом да отвори један другачији приступ у бављењу родним темама. Овог пута се у оквру Музеја бавимо темом родног изражавања.

Програм:
7. јул // Оставинска галерија, Краљевића Марка 8
18х - Отварање изложбе фотографија "РазноРодност"
19х - Панел дискусија: Хетеронормативно одрастање у Србји - између конформизма и побуне

8. јул // Друштвени центар Октобар, Страхињића Бана 33
18х - Дрег радионица са Wyrd Sisters
21х - К в и р д и с к а ћ

Детаље можете видети на Фејсбук догађају

Thursday, July 6, 2017 - 15:15
kategorija vest: 

Апел за одбрану достојанства и права на рад сакупљача секундарних сировина

Ми, доле потписане организације и удружења, најоштрије осуђујемо ангажовање приватних предузећа, од стране Јавног комунално предузећа „Чистоћа“ , на пословима физичког обезбеђивања комуналних контејнера за смеће у Новом Саду.

Ова мера усмерена је на спречавање неформалних сакупљача секундарних сировина да сакупљају рециклабилни отпад из комуналних контејнера на територији Новог Сада, чиме економски најрањивији чланови и чланице нашег друштва обезбеђују основну егзистенцију за себе и своје породице. У борби за голи опстанак, у Србији 30.000 неформалних сакупљача обавља друштвено користан посао сакупљања отпада за рециклажу и одговорно тврдимо да је највећи напредак у овој области Република Србија остварила захваљујући њиховом раду.

Према подацима Српске асоцијације рециклера амбалажног отпада преко 80% количина које рециклирају домаће фабрике за рециклажу ПЕТ боца долази од неформалних сакупљача, док јавна комунална предузећа сакупе само 1% отпадног старог папира који се рециклира у Србији. Ова статистика најбоље показује стање у области управљања отпадом и у којој мери су локалне самоуправе, комунална предузећа, надлежна Министарства, компаније дужне да применом начела „загађивач плаћа“ и обезбеде улагања у систем за одвојено сакупљање отпада за рециклажу, заказале у примени еколошких закона и стратегија донетих још 2009. године.

Без обзира на чињеницу да је Законом о управљању отпадом и Законом о комуналним делатностима дефинисано да власништво над комуналним отпадом одложеним у наменске контејнере припада јавно комуналном предузећу, овај чин је атак на здрав разум грађана Новог Сада и Србије и са становишта хуманости представља бескрупулозно кршење људских права, а са становишта економије неразумну одлуку да грађани и грађанке јавним новцем плаћају приватној компанији услугу сумњиве сврхе.

Упозоравамо да 70% сакупљача чине припаднице и припадници ромске националне мањине, којима је услед велике стопе незапослености, лоших услова живота и етничких предрасуда отежано да нађу запослење у заједници у којој живе, чиме им је угрожено основно људско право, загарантовано Уставом у члану 60 - право на рад.

Солидарно исказујемо подршку људима који нису у могућности да на другачији начин прехране своје породице и укључе се у легалне токове рада и који не оставарују ни минимум радних права. Сматрамо да је њихов рад легитиман и друштвено користан, и стога мора у свим аспектима постати легалан. Сакупљачи сакупљајући отпад за рециклажу делују за добробит своје заједнице, прехрањују своје породице, троше зарађен новац у комшијским радњама, плаћају струју, воду, школовање своје деце, учествују у економском опоравку своје земље. У овом тренутку сакупљачи представљају замајац циркуларне економије у Србији обезбеђујући стварање нове вредности из отпада и умањујући неоспорну штету коју чини његово одлагање у животну средину.

Апелујемо на надлежне органе на локалном и републичком нивоу да успостављање система управљања отпадом у Србији мора бити засновано на принципима еколошке, социјалне и економске одрживости, заштите животне средине и "Повеље о Земљи" као декларацији о основним друштвеним принципима напретка човечанства у 21. веку.

Нагомилани проблеми у прикупљању и одлагању отпада у Новом Саду, али и шире, морају бити решеним ефикасним радом свих надлежних служби, комуналне полиције и комуналних предузећа који имају сва потребна овлашћења и кроз дијалог са свим учесницима у процесу прикупљања секундарних сировина, како би се обезбедило поштовање људских права и нашло алтернативно, легално и стабилно решење за запослење неформалних сакупљача секундарних сировина.

Упозоравамо да пренос овлашћења на приватне агенције за услуге физичког обезбеђења и давање слободе да процењују ко је "сумњиво лице" и права да му ограниче слободу кретања, далеко превазилази до сада познату праксу и оставља огромну могућност за злоупотребу и дискриминацију.

Имајући у виду све изнете аргументе који говоре у прилог великом значају сакупљача за рециклажни сектор, животну средину и заједницу уопште, сматрамо да питање њиховог положаја унутар система за управљање комуналним отпадом није пуко “техничко питање” које се тиче само ЈКП “Градска Чистоћа Нови Сад”, већ је важно политичко питање. Стога позивамо Владу Републике Србије и надлежна Министарства да препознају интерес свих грађана и грађанки Државе Србије да граде своју будућност на принципима солидарне и циркуларне економије и да покрену процес инклузије неформалних сакупљача секундарних сировина, јер смо као друштво одговорни да обезбедимо здраву и сигурну будућност како њиховој, тако и нашој деци.

Потписници апела:
Републички синдикат сакупљача секундарних сировина
Српска асоцијација рециклера амбалажног отпада
Инжењери заштите животне средине
Грађанске иницијативе
УГ Бајсологија
Магазин ЛИЦЕУЛИЦЕ
Смарт колектив
Рома Коператива, Ниш
Удружење ромских студената/ Ћидипе е Рромане Студентоненго
Млади истраживачи Србије
Иницијатива за демократске транзиције
Друштво младих истраживача, Бор
Еколошки покрет "Бела бреза" Крушевац
ОКЗ Рома Романипен
НВО Поречје – Вучје
Добри људи, Ваљево
Еколошки покрет "Моравски орашак" Трстеник
Зрењанинска омладинска развојна организација – ЗОРО
Леви самит Србије:
ПАРИСС, Крагујевац, Јагодина и Сјеница
УГ Солидарност, Суботица
Центар за политике еманципације, Београд
Контекст колектив, Београд
Форум Рома Србије
СТРИКЕ, Нови Сад
Друштвени центар Октобар, Београд
Зрењанински Социјални Форум, Зрењанин
Зелена омладина Србије
ЖИНДОК
Удружење за радна права жена „Роза“, Зрењанин

Thursday, June 22, 2017 - 16:45
kategorija vest: 

Извештај са скупштине Федерације младих европских Зелених (FYEG)

Од 24. до 28. маја, у Мадриду је одржана скупштина Федерације европских младих Зелених. Преко 60 делегата/киња из 30 чланица организација присуствовало је скупштини. Делегацију Зелене омладине Србије представљали су Ива Марковић и Предраг Момчиловић, док је наша бивша портпаролка, Катарина Павловић, председавала скупштином. Заједно са скупштином организована је и конференција на тему отварања питања нових Зелених парадигми.

Током конференције било је речи о новим начинима организовања зелених партија, сарадњи са новим прогресивним друштвеним покретима, као и изазовима са којима се Зелени покрет сусреће на глобалном нивоу. Говорници/е су изнели своја искуства и виђења борби против десног популизма, мера штење и атомизације друштва, са освртима на предстојеће изборе за европски парламент.

Током скупштине дискутовало се о шест нових резолуција и амандманима на политичку платформу и начине рада. Усвојена је обавезна квота од 50% учешћа особа које нису мушког рода у свим телима федерације. На скупштини су усвојене резолуције о смањењу старосне границе за гласање са 18 година на 16, одрживој пољопривреди, Израелу и Палестини, еколошим избеглицама и за сигурни пролаз избеглица до земље одредишта, побољшању социо-економске ситуације младих на југу Европе као и о прогресивним улогама општина зарад стварања наднационалних држава.

На скупштини су изабрани и нови чланови/ице извршног одбора FYEG-а, као и уредници/це "Екоспринтера", званичног медија федерације. Нови портпароли су Ким ван Спаррентак и Фабиан Wагнер. Франк де Јонг, Паула Еспиноса, Тариq Кхан, Екатерине Мгхебрисхвили, Зузана Павелковá и наш секретар, Предраг Момчиловић, изабрани су за чланове извршног одбора. Нови уредници Екоспринтера биће наша чланица, Ива Марковић, као и Филипе Хенриqуес, Паула Келлер и Симо Раиттила. Желимо им пуно среће и успеха у даљем раду а посебно честитамо нашим члановима, Иви Марковић и Предрагу Момчиловићу, на избору.

Овај догађај нас је још једном подсетио да нисмо сами у борби и да мрежа Зелених организација и партија стално расте. Од ове скупштине Федерација младих европских Зелених богатија је за још две организације, Лехет Мáс а Јöвő из Мађарске и Јовес амб Инициатива из Валенсије.

Sunday, June 4, 2017 - 12:15

Ко краде рад

Након деценија транзиционе агоније и након три године примене новог Закона о раду Србија се позиционира као једна од најсиромашнијих земаља у Европи. Постојећи правни оквир заједно са политичким одлукама да се чак и кршење лошег Закона толерише омогућавају страним и домаћим послодавцима да на тој агонији паразитирају бесрамно увећавајући свој профит. Леви самит Србије у циљу стварања друштва које у први план ставља интерес људи, а не капитала, супротставља се оваквој политици, покреће кампању “Ко краде рад?” и захтева измену Закона која ће повратити достојанство радницама и радницима Србије.

Политика која се руководи тржишном логиком у први план ставља приходе послодавца што узрокује катастрофалне социјалне последице. Законом дефинисана минимална зарада, предвиђена као изузетак, постала је стандард и представља мизерну слику цене рада за коју су принуђени да раде раднице и радници у Србији. Просечна плата није много већа, нити је довољна за покривање најосновнијих животних трошкова. Поред тога велики број људи нема прилику ни да започне или да настави тржишним турбуленцијама прекинути радни век.

Приватизација и дерегулација тржишта рада значиле су комплетно уништавање домаће привреде, уништавање фабричких постројења и масовна отпуштања. Раднице и радници, без икакве социјалне сигурности постају само јефтине, или готово бесплатне, алатке за увећање приватног профита, док армија незапослених омогућава стално снижавање цене рада. Ако нећете да радите за минималац, има ко хоће. Становништво Србије, доведено на ивицу егзистенције, немајући избор бива принуђено да прихвата мизерно плаћене послове на којем ће бити приморана да ради прековремено, без могућности одласка на паузу, у сменама које се одређују данас за сутра, без уговора на неодређено…

Истовремено, огромна количина буџетског, дакле, заједничког новца улаже се у приватни сектор кроз разне врсте субвенција. На тај начин послодавцу је радник бесплатан, а профит који убира добрим делом долази директним преливањем буџетских средстава у приватни џеп.

Наша беда се продаје као тржишна конкурентност. Уместо макар минималног повећања социјалне заштите као реакције на све израженију социјалну беду у Србији, држава незавидно стање радника и радница представља као предност рекламирајући нас инвеститорима као “високо квалификовану, а јефтину радну снагу”. Оваква конкурентност подразумева уништавање синдиката, девастирање система социјалне заштите и принуду да се ради све више за све нижу накнаду.
Али није свима тако лоше. Статистике сврставају Србију међу земље са најизраженијим неједнакостима у друштву. Дакле, са једне стране велики број људи који поседују мало или ништа, и један уски круг привилегованих који поседују много. Пратимо ли ток новца лако можемо установити ко се окористио у претходне три деценије, коме је приватизација помогла да отуђи богатство које се у нашем друштву градило заједничким снагама и заједничким средствима.

Законом о раду који је тренутно на снази легализован је несигуран положај радница и радника, а њихово организовање у борбу за бољи положај учињено готово немогућим. Клима неизвесности и несигурности коју овакво стање генерише продужава у бесконачност егзистенцијалну агонију већине становништва у Србији. Нулта тачка борбе за промену оваквог стања је враћање на дневни ред Закона о раду и његова измена која у први план истиче интерес радница и радника. Такав захтев је почетак нашег супротстављања механизмима којима се континуирано, деценијама краде наш рад!

Позивамо све који желе да се придруже овом захтеву да потпишу петицију:
https://www.peticije24.com/peticija_za_izmenu_zakona_o_radu_-_ko_krade_rad

Кампања “Ко краде рад?”

Wednesday, April 19, 2017 - 15:30
kategorija vest: 

Саопштење поводом 8. марта – Међународног дана жена

Мрежа Жене против насиља, Ромска женска мрежа, Мрежа Жена у црном, Леви самит Србије и Реконструкција Женски фонд организују протестни марш 8. марта у Београду, на Тргу Републике у 12 часова, под слоганом

Устајте, угњетене на свету!

Ове године, на иницијативу жена из Аргентине и Италије, широм света се организују штрајкови жена којима се обелодањује:

– Да капитал експлоатише свет рада – прекаријат;

– Да националне државе и тржиште експлоатишу жене јер се задужују у њихово име;

– Да државе криминализују мигранте и избеглице;

– Да се не признаје неплаћени и невидљиви кућни рад жена и брига о другима;

– Да економско насиље појачава мушко насиље према женама, чији је најбруталнији вид фемицид.

Ми подржавамо ове иницијативе и придружујемо се Осмомартовским маршем против класног и колонијалног искоришћавања жена са захтевима за слободу и социјалну правду.

Радна и социјална права жена су данас изузетно угрожена. Патријархална уверења, која у последњих четврт века доживљавају експанзију додатно отежавају ионако подређени положај жена. Ретрадиционализација која подразумева да је жени место превасходно у кући омогућава паразитирање капиталистичког система на женском неплаћеном раду и додатно искључивање жена из јавне сфере. У капиталистичкој економији, потпомогнутој патријархатом, женски рад је слабо плаћен или неплаћен, често се одвија у лошијим радним условима и жене су непрестано изложене сексистичким праксама у оквиру радног места. Оне уједно представљају и радну снагу у изразито несигурном положају, принуђену да ради послове које карактеришу прекарни услови рада, често и за нижу надницу и без социјалног осигурања. Жене тиме постају у већини земаља економски рањивија категорија на коју се сваљују готово све последице структуралне кризе капитала. Ниска производност периферне капиталистичке економије и висока стопа незапослености решавају се враћањем жена у кућу и породицу, а ефекти мера штедње и пратећи губитак инфраструктуре (обданишта за децу, брига за старије, здравствене услуге итд) воде томе да се сви видови социјалног старања преусмеравају на жене.

У Србији, као и у остатку света, међу женама има више незапослених, социјално и здравствено угрожених, више жртава злостављања на радном месту и жртава породичног и партнерског насиља и убистава, те више жртава сексуалног насиља у целини.

Власт је неспособна да понуди излаз из структурне кризе и побољша живот становништва, па потпирује међуетничке тензије и ствара атмосферу страха, која последично утиче на јачање национализма, патријархата и ретрадиционализацију на свим нивоима.

Стога ћемо овог 8. марта марширати за све жене: раднице, незапослене, жене избеглице, жене жртве мушког насиља и фемицида, лезбејке, Ромкиње, жене са инвалидитетом, за другарице и рећи ћемо гласно:

НЕ приватизацијама, лошим условима рада, мизерним платама, експлоатацији, самовољи послодаваца, ћутању инспекција рада;

НЕ несигурности радног места, високој стопи незапослености, прогону најсиромашнијих који покушавају да преживе у сивој економији;

НЕ прећуткиваном и одобраваном расизму према Ромкињама и Ромима;

НЕ невидљивом и непризнатом женском раду;

НЕ свим поделама којима нас замајавају власници капитала и држави која служи њиховим интересима;

НЕ поновном звецкању оружја на простору бивше Југославије;

НЕ затварању граница за све избеглице.
Устајте, угњетене на свету!

Monday, March 6, 2017 - 16:30
kategorija vest: 

Позив на семинар "Мала школа Зеленог активизма"

Зелена омладина Србије организује семинар „Мала школа Зеленог активизма“. Уколико желите да сазнате више о Зеленој идеји, активизму и партиципацији младих у друштвеним процесима, ако вас занима ова тематика и желите да научите више о њој, придружите нам се на семинару од 7. до 9. априла на Вршачком Брегу.

Низом радионица и предавања, на интерактиван начин помоћу метода неформалног образовања обрадићемо следеће теме:

- Зелена идеја и Зелена политика; Различити аспекти зелене идеје: економски, социјални и еколошки;
- Концепт одрживости;
- Методе и алати за друштвене промене;
- Могућности за активизам младих;
- Значај активизма младих за постизање демократског друштва.

Позив је намењен младим људима који желе да се активирају, допринесу својој заједници и пронађу начин да реализују своје идеје. По завршетку семинара учесници ће имати прилику да примене стечено знање и вештине кроз активности Зелене омладине, као и да сами органузују активности попут пројекција друштвено-ангажованих филмова, тематских дискусија, радионица, уличних акција...

Смештај и храна за време семинара, као и превоз и материјали за рад су покривени од стране организатора. Семинар ће се одржати од 7. до 9. априла (пуна два радна дана) у Дому Црвеног крста на Вршачком Брегу.

Уколико сте заинтересовани, можете попунити пријавни формулар на следећем линку: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBjjocoipM7zuqY2ummU3ypTGtq-xO... . Ваше пријаве очекујемо најкасније до 20. марта.

Резултати селекције ће бити објављени до 23. марта.

За сва додатна питања можете нам писати на natalijaljubica@gmail.com и predrag.momcilovic@zelenaomladina.org

Friday, March 3, 2017 - 15:45
kategorija vest: 

Извештај са Генералне скупштине CDN-а

Мрежа за сарадњу и развој Источне Европе (CDN) одржала је, од 23. до 26. фебруара, осму по реду Генералну скупштину. Овогодшња Скупштина одржана је у Загребу, а домаћин је била локална организација ФОРа Зелени прозор. Зелена омладина Србије (ЗОС) имала је две делегаткиње на Генералној скупштини.

У програмском делу скупштине усвојени су извештаји о активностима и финансијама за 2016. годину, као и планови Мреже за 2017. Радне групе су представиле своје извештаје и планове за текућу годину, а представљен је и нови лого, као и целокупни будући визуелни идентитет CDN- а.

Скупштина је изгласала нови Главни одбор у саставу: Sophia Yarmosh, Gergely S. Csaszar, Cansu Yetisgin, Masha Dzneladze i Khayyam Namazov. Овом приликом им честитамо и желимо пуно среће у заједничком раду током трајања мандата.

Скупштина је, такође, изгласала организацију MIL из Азербејџана за чланицу организацију, а организације The Future Can Be Different из Мађарске И Чешке младе Зелене за партнерске организације. Новим организацијама желимо добродошлицу у Мрежу!

У фокусу програмског дела је поред избора за нови Главни одбор, била и нова политичка платформа, на којој је претходних неколико месеци радио тим оформљен за ту намену. Након дискусија и гласања на амандмане, нова политичка платформа CDN-а је усвојена великом већином гласова.

Чланови домаћинске организације организовали су дискусију на тему глобалног раста популације и његовог утицаја на земље у којима су CDN-ове чланице активне. Поред тога, део програма био је посвећен и јачању капацитета чланица организација, у оквиру чега је организован и тренинг на тему пројектног и финансијског менаџмента.

Thursday, March 2, 2017 - 13:30

Саопштење Зелене омладине Србије поводом напада на активисте/киње Иницијативе младих за људска права

Зелена омладина Србије најоштрије осуђује нападе чланова и симпатизера Српске напредне странке на активисте/киње Иницијативе младих за људска права, као и изјаве појединих јавних личности које покушавају да оправдају и релативизују насиље. Напад на ненасилне протестанте који се догодио у уторак на јавној трибини у Бешки, још један је у низу покушаја застрашивања и прогона активиста и гушења сваког вида протеста.

Неприхватљиво, колико и сам физички напад, јесте саопштење СНС поводом догађаја, у коме су активисти Иницијативе цинично означени као "фашисти" и "хулигани". Упућујемо на историјске чињенице свакога ко се маши за приписивање фашизма и антифашизма - себи и другима - и осуђујемо релативизацију и ревизионистичко спиновање оваквим етикетама. Иако нас медијски третман овог инцидента не изненађује, не смемо остати неми на удворичке лажи које прорежимски медији сервирају.

Поред тога, изјава министра унутрашњих послова, који је перформанс Иницијативе упоредио са нападима Националног строја на трибини на Филозофском факултету у Новом Саду 2005. године, не само да је срамна, већ је и веома опасна. Овакве изјаве насилницима дају легитимитет да се у нашем друштву осећају заштићено и одраз су све бесрамније бахатости владајућих структура које се не либе да користе насиље и позиве на линч као средство за одржавање сопствених позиција.

У тренутку када председник државе даје ратно-хушкачке изјаве, владајућа партија организује трибине са ратним злочинцем као говорником, а националистичким подизањем тензије у јавности настоји се да се прикрије свеопшта криза и друштвена неправда, право на слободу говора дозирају и додељују они на позицијама моћи, док се глас заиста угрожених гуши све јачом системском обесправљеношћу.

Позивамо и друге активисте/киње и организације на солидарност, без обзира на извесна идеолошка мимоилажења са организацијом чији су активисти нападнути овога пута. Право на протест и безбедност активиста очигледно нам неће стићи сервирано као милосрђе локалних и регионалних елита или наводних глобалних пропагатора поштовања људских права. Ово је поред многих још једно поље борбе у коме солидарно и принципијелно морамо рећи - неће проћи!

Thursday, January 19, 2017 - 11:30
kategorija vest: 

Срећна и Зелена 2017.

Thursday, December 29, 2016 - 00:15
kategorija vest: 

Еко фест - вода као јавно добро

Од 4. до 6. новембра, Зелена омладина Србије организује осми Еко фест. Еко фест је фестивал филма, дискусија, изложби и радионица који се одржава једном годишње. Претходних година, Еко фест се бавио темама попут нуклеарне енергије, органске пољопривреде, генетски модификоване хране, рециклаже, одрживог транспорта у градовима, природних непогода и климатских политика. Тема која ће бити у фокусу овогодишњег Еко феста је „Вода као јавно добро“.

Вода је извор постојања свих живих бића на планети Земљи, и апсолутно је неопходно заштитити је и сачувати за наредне генерације. Сведоци смо свакодневног нарушавања квалитета уз смањење доступности, коју прати додатно повећање цена јавних добара а међу њима и воде као једним од најбитнијих. Као извор живота и свакодневна неопходност потребно је да се изворишта, водотоци и мреже водоснабдевања ставе под демократску контролу целокупног друштва.

Током фестивала анализираћемо тренуто стање и управљање водама како у Србији тако и на интернационалном плану. Критички ћемо приступити водним политикама и самој приватиацији водоизворишта, водопривреде и водозаштите.

Фестивал ће се одржати од 4 - 6. новембра 2016, у Магацину у Краљевића Марка 4.

Петак / 4. новембар
Први дан фестивала почињемо свечаним отварањем, затим следи предавање "Зашто су нам потребна јавна добра?" које ће вас упознати са основним појмовима и вредностима у вези са јавним добрима. У наставку вечери, кроз филмове, и дискусије кренућемо да истражујемо значај воде као јавног добра.

18:00 отварање Еко феста
18:10 - 19:30 излагање са дискусијом "Зашто су нам потребна јавна добра?", Предраг Момчиловић
19:30 - 20:00 пауза
20:00 - 22:00 филм "Water - The Great Mystery" и дискусија након филма

Субота / 5. новембар
Другог дана током предавања "Квалитативно-квантитативно стање вода у Србији- садашње стање и пројекције" и дискусије бавићемо се анализом стања вода у Србији, пројекцијама будућности уз покушај дефинисања алтернатива тренутном стању. У наставку програма, након предавања, очекује нас још један документарни филм који ће пратити дискусија.

18:00 -19:30 излагање са дискусијом "Квантитативно-квалитативно стање вода у Србији садашње стање и пројекције", Др Ратко Бајчетић
19:30 - 20:00 пауза
20:00 - 22:00 филм "Flow for the love of water" и дискусија након филма

Недеља / 6. новембар
Последњег дана фестивала очекује нас панел дискусија "Приватизација воде и тренутне водне политике". Током трибине биће представљени случајеви приватизације воде на националном и интернационалном нивоу уз критику тржишних модела приватизација. Панел дискусија би требала да покрене и дискусију о алтернативним политикама и борби за друштвену контролу над природним добрима.

18:00 - 18:50 излагање са дискусијом "Наша вода - анализа јавних добара на примеру Хрватске", Енес Ћеримагић
19:00 - 20:30 панел дебата "Приватизација воде и водне политике", Нада Видовић, Матија Јовановић, Ива Марковић, Бошко Вукојевић
20:30 - 22:00 филм "Blue gold: world water wars" и дискусија након филма
22:00 затварање фестивала

Улаз је као и на све догађаје Зелене омладине Србије СЛОБОДАН.

Видимо се!

Tuesday, November 1, 2016 - 13:15
kategorija vest: 

Pages